clean energie

Entitats sòcies
Titular notícies

Preben Maegard ens ha deixat

Divendres 26 Març 2021

Nota de premsa: Preben Maegaard ha mort
Hem rebut la trista noticia que el bon amic Preben ens ha deixat.
Reproduím la nota de premsa que ha fet el Nordic Folkecenter for Renewable Energy.

 

Nora de premsa: Preben Maergard ha mort
És amb molta tristesa que anunciem que Preben Maegaard, de 85 anys, ha mort. Preben va morir tranquil·lament dormint després d’una llarga malaltia.
Preben Maegaard va viure al Nordic Folkecenter for Renewable Energy, un lloc central al cor de la seva extensa tasca vital, on va reunir entusiastes que, com ell, van acordar que no n’hi havia prou amb estar en contra de l’energia nuclear: calia crear un alternativa.
Aquesta alternativa es va trobar en començar a treballar amb energies renovables. Amb l'energia eòlica al centre, es va crear un compromís polític amb Anker Jørgensen i es va crear un comitè per donar suport al desenvolupament. Aquí el professor Niels I. Meyer es va convertir en president i en el comitè, el zelós Preben Maegaard va trobar un lloc, així com els ferrers del poble. Això va crear el triangle d'esforç en el nucli de l'energia renovable, que va posar en marxa el desenvolupament de l'energia eòlica. El Folkecenter es va convertir en el punt central de la seva vida i aquí va viure com un poderós focus de la transició verda, una força de la natura per si mateixa. Preben Maegaard ha deixat una forta petja en la política energètica danesa i internacional i en el desenvolupament de les comunitats energètiques locals i els Folkecenters de tot el món. Preben deixa enrere una obra vital que tot el món està completant: la transició verda a les energies renovables, per crear un clima millor i una vida millor per a tothom.
Que el record de Preben Maegaard sigui honrat.
Ole Vagn Christensen
President del consell - Nordic Folkecenter for Renewable Energy

Des de la secció local d'Eurosolar volem expressar el nostre condol a la seva familia, al Folkecenter i a tota la familia de les energies renovables amb el reconeixement del seu mestratge i de tot allò que ens va ensenyar amb el seu exemple! Descansi en Pau! 

Últimes Notícies