clean energie

Entitats sòcies
Titular notícies

Manifest pel Dret al Sol

Divendres 23 Octubre 2015

El 19 de setembre de 2015 es va presentar públicament el Manifest pel Dret al Sol. Més d'un centenar d'entitats de Catalunya hi van manifestat la seva adhesió. El 9 d'octubre de 2015, el Gobierno del Reino de España acordava el Real Decreto 900/2015 que posa tota mena de traves a l'exercici del Dret al Sol. El 10 d'octubre es procedia a l'actualització del Manifest (Manifest pel Dret al Sol v.2) que continuava rebent adhesions (adhesions actualitzades a 22/12/2015).

A finals del mes de juliol de 2015, la secció catalana d'EUROSOLAR - Associació Europea per les Energies Renovables, va començar a difondre el Manifest pel Dret al Sol, que es va fer públic, amb una primera relació d'adhesions, el 19 de setembre quan el Camino del Sol va fer l'etapa catalana a Barcelona. Posteriorment, el Gobierno del Reino de España acordava el Real Decreto 900/2015, de 9 de octubre, por el que se regulan las condiciones administrativas, técnicas y económicas de las modalidades de suministro de energía eléctrica con autoconsumo y de producción con autoconsumo. Això significa que es posen tota mena de traves a la generació i ús local d'energia amb renovables. Des d'EUROSOLAR es fa una crida a la deSOLbediència ciutadana, a la vegada que s'ha procedit a l'actualització del Manifest (en la primera versió es parlava d'esborrany de Real Decreto i ara ja és un Real decreto plenament vigent. El Manifest continua rebent adhesions, especialment de corporacions locals (adhesions recollides fin el dia 22/12/2015).

Més sobre...: dret al sol , energia , renovables
Últimes Notícies