clean energie

Entitats sòcies
Titular notícies

Tancament Garoña

Dissabte 30 Juny 2012

Es reuneixen a Cortes (Navarra) un grup de pioners antinuclears de la dècada dels anys 70 per fer públic el document 'Deu raons per tancar Garoña'

Per iniciativa de Mario Gaviria, es varen reunir a Cortes (Navarra) un grup de persones que, a començament de la dècada dels anys 70, iniciaren la lluita antinuclear a l'Estat Espanyol i que avui, 40 anys després, continuen batallant per assolir la desnuclearització d'Espanya, d'Europa i del món.

La reunió va tenir lloc els dies 26, 27 i 28 de juny i en ella hi varen participar, a més a més de Mario Gaviria, Xavier García Pujades, Pep Puig i Boix i Santi Vilanova Tané (Catalunya), José Allende Landa (Euskadi), Juan Serna Martín (Extremadura), José Manuel Naredo (Madrid), Pedro Costa Morata (Murcia), José María Perea Soro (País Valencià), . . . .

Un dels acords de la reunió va ser que es constutuïen com a 'Grupo de Cortes' per emprendre iniciatives tot al llarg i ample de la vall de l'Ebre per assolir el tancament definitiu de la central nuclear de Garoña, l'any 2013.

També es varen realitzar diversos actes per presentar el document 'Deu raons per tancar Garoña'. Així es realitzaren dues rodes de premsa a Tudela (27/6/ i Zaragoza (28/6) i dos actes oberts al públic a Tudela (26/6) i Zaragoza (28/6), on participaren alguns alcaldes i regidors municipals de Navarra i Aragó.

La noticia a Terra.org (29/6/2012), EcoDiari (26/6/2012)

Noticies relacionades:
- l'Ajuntament de Zaragoza portarà als tribunals l'allargament de Garoña: Noticia a La Vanguardia (10/7/2012)
- l'Ajuntament de Vitoria decideix unànimament recórrer l'allargament de Garoña: Noticia a eitb (6/7/2012)


Opinions:
L'Ebre, Garoña i Màrio (El Punt/Avui) 
- Garoña. la ruleta atómica de Rajoy, (Terra.org, 6/7/2012)

Videos:
- Entrevista a Mario Gaviria a Radio Tudela (2/7/2012)

Últimes Notícies